TEAM BUILDING ASCIG – CUM SĂ FACI PARTE DINTR-O MARE FAMILIE

Bucurie, pasiune, distracție și prietenie. Deși lista e mult mai lungă, așa aș putea descrie succint una dintre cele mai frumoase activități ale asociației noastre. Fiind primul meu an în ASCIG, am așteptat cu sufletul la gură momentul TB-ului, un weekend despre care toată lumea spunea că este magic și de neuitat! O aventură ce-mi amintea de excursiile din școală, pe care le credeam uitate odată cu venirea la facultate.

Team Building-ul însă, e mult mai mult decât o simplă excursie la munte. E acel moment când îți dai seama că faci parte dintr-o familie, că nu-ți mai cauți prieteni anume pentru că toată lumea e prietenă cu tine, când oamenii te apreciază exact pentru cine ești și te integrezi ușor în orice situație. Să faci parte dintr-o asociație precum ASCIG e o provocare, dar în același timp și un mod de a ieși din zona de confort, de a te dezvolta cunoscând oameni noi și devenind mai dezinvolt!

Pentru noi, bobocii, TB-ul reprezintă primul contact, “botezul” și intrarea noastră în echipă, în timp ce pentru ceilalți e un moment de respiro după proiectele smart.PAD și după recrutare.

Destinația necunoscută a făcut ca misterul și curiozitatea, ce au mers mână în mână inclusiv pe parcursul Team Building-ului, să crească și să sporească dorința noastră de a ajunge cât mai repede și de a petrece cât mai mult timp unii cu alții pentru a ne cunoaște. Am aflat multe lucruri noi și faine despre ceilalți și ne-am consolidat lucrul în echipă, dând în același timp frâu liber imaginației. În TB am cunoscut oamenii din departamentul meu mai bine, dar și pe cei din alte departamente – oameni frumoși, zâmbitori, în care poți avea încredere și care știi că vor fi acolo pentru tine!

Anul acesta TB-ul s-a suprapus cu un eveniment care ne face mândri nu numai că suntem într-o asociație, dar și că suntem români: “Centenarul Marii Uniri”, sărbătorit pe data de 1 decembrie. Ne-am dat seama că noi realizăm lucruri frumoase ce vor aduce o schimbare pozitivă pentru țara noastră, că iubim România și că, deși eram veniți din toate colțurile țării, în asociație suntem uniți! Am stat tot în Curtea de Argeș, precum anul trecut, la pensiunea “Iuliana” și am avut parte numai de zile pline de soare și de nopți pline de stele! Am participat la training-uri cu doi foști membri ASCIG – Teo și Daniela de la Edutainment, unde am aflat într-un mod cât se poate de practic cum e să lucrezi în echipă și cum să-ți dezvolți abilitățile de comunicare cu ceilalți. De asemenea, printre joculețele draguțe, coordonatorii de proiecte au reușit să ne familiarizeze pe noi bobocii cu proiectele ASCIG, prezentări în urma cărora trebuie să ne alegem din ce echipă de organizare vrem să facem parte și să le ducem mai departe cu același mare succes. Așadar, distracția de-abia de acum începe!

Cel mai emoționant moment l-am trăit alături de cuvintele calde, venite din inimă, printre mici lacrimi de bucurie ale membrilor asociației, despre ce au însemnat anii aceștia pentru ei: despre amintirile care te formează, despre prieteniile care se leagă pe viață, despre pasiunea și devotamentul de care au dat dovadă.

Petrecerile și voia bună ne-au epuizat încet-încet demonstrându-ne că nu suntem super-oameni, dar suntem super-ASCIGieni!

În ultima zi am mers la Cetatea Poenari, un loc de legendă, spre care am urcat aproximativ 1500 de trepte, cântând și bucurându-ne de aerul răcoros. Echipa de organizare a fost minunată și a dat din nou lovitura cu acest TB cu adevărat de neuitat! Pentru noi toți, Team Building-ul a fost o destinație necunoscută, o călătorie de neprețuit, un singur cuvânt: ASCIG!

 

    Articol redactat de Olivia Dobrea

ASCIG - Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune

Abonează-te
Date de contact

Website realizat de AlstenSoft.ro